Top 10 szegedi cég

Szeged vállalkozásai jól szerepelnek a legutóbbi, 2019-es Top 100 Vállalkozás Csongrád megyében listán. Vessünk egy pillantást a lista élén szereplő szegedi cégekre és profiljukra!

1. NKM Áramszolgáltató Zrt.

A villamosenergia-kereskedelemmel foglalkozó cég 16 százalékkal növelte bevételeit az elmúlt egy évben. Hatékonyságnövekedés is tapasztalható, hiszen a dolgozók létszáma enyhén csökkent, bérük viszont nőtt.

2. SOLE-Mizo Zrt.

Gyors ütemben fejleszt ez a tejtermék-gyártó cég is. Az elmúlt 4 évben 7 milliárdot fordított csak beruházásra. Sikerének titka lehet, hogy a bevált termékek mellett folyamatosan új ízekkel jelenik meg a piacon.

3. Pick Szeged Zrt.

Nemrég ünnepelte 150. születésnapját a Pick Szeged. A cég mostanság bővíti kapacitását: új szalámigyár nyitását tervezi.

4. Hansa-Kontakt Kft.

Ez a cég 1995 óta működik Magyarországon. Csongrád megyei élelmiszerboltosok összefogásából jött létre. Célja az volt, hogy megszervezze a boltok közös árubeszerzését. Jelenleg 13 városban vannak jelen, 19 telephelyen. Boltokat, diszkontokat, büféket is üzemeltetnek. A térség CBA üzleteit is ők látják el.

5. NKM Áramhálózati Kft.

Ennek a cégnek a feladata a villamosenergia-szolgáltatás minőségi javítása. Tevékenységi körük főleg minőségjavítást célzó karbantartási munkákból és üzemzavar-elhárításból áll.

6. KÉSZ Építőipari Zrt.

Magyarország egyik legjelentősebb építőipari vállalatcsoportja a KÉSZ csoport. Mi több, nemzetközi névvel is rendelkezik. Építőipari és gazdasági szolgáltatások nyújt ügyfeleinek. Ide tartozik például a tervezés, a kivitelezés és az üzemeltetés.

7. ContiTech Rubber Industrial Kft.

A ContiTech Rubber Industrial Kft. textilerősítésű hevedereket gyárt. Nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre és a megújulásra. Fejlesztenek például olajipari és tengeri tömlőket is. A Szegedi Egyetemmel is kapcsolatban vannak, segítik a tehetséges hallgatók pályáját.

8. NKM földgáz

Az NKM földgáz-és áramszolgáltatást nyújt 4,2 millió ügyfele számára. Emellett 55 ezer üzleti klienst is kiszolgál. Ügyfélköre egyre bővül.

9. EDO-Hungary Kft.

A szegedi székhelyű benzinkút-hálózat 1993 óta működik. Magasszintű termékekkel dolgoznak, emellett nagyszerű szolgáltatásokat nyújtanak a betérő ügyfeleknek.

10. Feszültség Kft.

Villamosipari szerelvények, villamossági kábelek, és vezetékek kereskedelmével foglalkozik a Feszültség Kft. Az országban minden megyében jelen vannak. Egyre népszerűbbek országszerte, ezért a cég létszáma is növekszik.

Összefoglalva: A fenti 10 szegedi cég előkelő helyen szerepel Csongrád megye vállalkozásainak listáján. A legtöbbjük már évtizedek óta működik, és folyamatosan fejleszti technológiáját.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*