Napelem kivitelező kiválasztása Csongrád megyében

Csongrád megye napenergia szempontjából szerencsés helyzetben van, hiszen alföldi fekvésének hála rendkívül gazdag napsütéses órák számába. Emiatt a napelemes rendszerek építése is egyre elterjedtebb a térségben, ám a megbízható napelem kivitelező kiválasztása Csongrád megyében sem egyszerű feladat. Az alábbiakban ezzel kapcsolatban gyűjtöttük össze a legszükségesebb információkat.

Napelem kivitelező kiválasztásának szempontjai

Mivel egy-egy napelemes rendszer kiépítése, mérettől függetlenül egy komoly befektetés, ezért nem hagyatkozhatunk csak az árra, amikor a megfelelő kivitelezőt igyekszünk kiválasztani. Az alábbi szempontokat mindenképp érdemes figyelembe vennünk, mielőtt meghoznánk a kivitelező kiválasztásával kapcsolatos döntést.

Engedélyeztetés átvállalása

Jó, ha szem előtt tartjuk hogy a hálózatra visszatápláló napelemek esetében szükséges bejelenteni a területileg illetékes áramszolgáltatóhoz a kiépítendő napelemes rendszert. A leadandó papírok hazai szolgáltatónkként eltérőek, de az engedélyeztetés menete szinte azonosnak mondható.

Az engedélyeztetést a legtöbb esetben elvégzi a kivitelező cég, amely nagyban megkönnyíti a teljes ügyintézés folyamatát, hiszen rengeteg papírmunkától mentesülhetünk ezáltal. Amennyiben az adott kivitelező cég vállalja az engedélyeztetést, akkor az alábbi feladatokban lehet a segítségünkre:

  • összegyűjt minden szükséges beadandó dokumentumot,
  • ellenőrzi a papírok helyességét,
  • leadja azokat az áramszolgáltatónál,
  • folyamatos kapcsolatban van az áramszolgáltatóval
  • kezeli az esetleges hiánypótlásokat.

Kivitelező cég referenciái

A napelemes rendszer telepítése egy olyan terület, ami magasfokú hozzáértést és tapasztalatot igényel. Elvégre senki sem vágyik arra, hogy rögzítési hibákkal, árnyékolási problémákkal, szintezési gondokkal, vagy a legrosszabb esetben életveszélyes megoldásokkal találkozzon.

Mivel a napelemes rendszer kiépítése egy komoly, hosszú távú befektetés, amely évtizedekig termeli számunkra az ingyenesen villamos energiát, éppen ezért nagyon fontos, hogy a körültekintően válasszunk kivitelező céget. Erre kiváló lehetőséget biztosíthat az adott cég portfóliója, ahol a korábbi referenciákat is láthatjuk, vagyis, hogy milyen kivitelezéseket végzett el korábban a kivitelező.

Kivitelező cég tapasztalata

A minőségi termékek hasonló színvonalú műszaki felkészültséget igényelnek a kivitelezést végző szakemberektől is, ezért fontos hogy azok megfelelő képesítéssel és tapasztalattal rendelkezzenek. Ezért roppant előnyös lehet, ha információt kapunk arról, hogy a kivitelező cég rendszeresen frissíti a szakemberei tudását, akik ezáltal naprakész ismeretekkel rendelkeznek a szakterületük technikai, technológiai területén.

Legjobb napelemes kivitelező kiválasztása

A napelemes piac nagyon telített, emiatt egyre nehezebb a megfelelő kivitelező kiválasztása, így akár arra is nagyobb lehet az esély, hogy nem kellőképp hozzáértő kivitelezőt választunk.

Amennyiben nem szeretnénk pórul járni, akkor érdemes alaposan utána néznünk az adott cégnek, referenciáinak, sőt ha lehetőségünk adott kérjünk lehetőséget arra, hogy egy már telepített rendszert személyesen megtekinthessünk. Fontos továbbá hogy olyan céget keressünk, aki teljes körű kivitelezést végez a tervezéstől a megvalósításig, ahol garantált a szakértői csapat, és minden szükséges garancia biztosított a napelemes rendszer összes tartozékára.

Végül, jó ha olyan kivitelezőt találunk, aki közvetlen gyártói kapcsolattal rendelkezik, így garantált, hogy bármilyen probléma adódik a rendszerünkkel, akkor is megfelelő támogatást tudhatunk magunk mögött.

Megbízható napelemes kivitelező cégek

A telített piac miatt, nagy könnyebbséget jelenthet egy olyan adatbázis, amely a megbízható napelem kivitelező cégeket vonultatja fel. Ez szerencsére ma már adott, hiszen a Magyar Napelem Napkollektor Szövetséghez regisztrált kivitelezők biztosan megfelelnek minden fontos kritériumnak. Ezért, ha szeretnénk napelem Szegeden, vagy Csongrád megye bármely területén, akkor érdemes a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség regisztrált kivitelezői közül választanunk.

Összegezve:

A megfelelő napelem kivitelező kiválasztása tehát nem könnyű, de a referenciák, az igazolt tapasztalat és a regisztrált kivitelezői státusz jó kiindulási alap lehet a legjobb döntés meghozatalához.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*