Szeged látnivalói

Szeretnél egy kicsit kiszabadulni a rutinból, de nem tudod, merre indulj? Akár egynapos kiruccanást, romantikus hétvégét vagy családi nyaralást tervezel, Szegeden bőven találsz látnivalót. A kultúra és történelem iránt érdeklődők éppúgy jól érezhetik magukat, mint a természetközeli élmények kedvelői. Cikkünkből kiderül, pontosan milyen látványosságokat tartogat Szeged városa.

Családbarát kikapcsolódás Szegeden

Kezdjük azokkal a látnivalókkal, melyek valóban minden korosztálynak, így akár kisgyermekes családoknak is tökéletesek.

Szegedi Vadaspark

A gyerekek körében biztosan sikert arat, ha például testközelből láthatnak tigrist, elefántot, leopárdot. Az állatok ráadásul földrész szerint találhatók meg a parkban. Így a park tanulási élménynek sem utolsó. Akár egy egész nap eltölthető itt, korosztálytól függetlenül.

Füvészkert

Egy kis csendes kikapcsolás a természetben mindenkinek jár. A csodálatos növények között sétálva az egész család megtapasztalhatja a természet békéjét. Ráadásul itt még húsevő növényt, banánt, kávét és indiai lótuszt is láthatunk.

A szegedi víztorony

Ha szeretnétek látni hazánk első vasbetonból épült víztornyát, itt a lehetőség! Megmászását a gyermekek is élvezni fogják, így a család együtt élvezheti a lenyűgöző kilátást.

Kulturális utazások Szegeden

Az építészet és a történelem rajongói bizonyára szívesen tesznek egy nagy sétát a belvárosban. A számtalan érdekes épület és múzeum közül azonban nehéz a választás. A következő listában szereplő látványosságok minden esetben „kötelezőek”.

Szegedi Dóm

A Dóm másik neve a Fogadalmi templom, mert az 1879-es árvíz utáni sikeres helyreállítás háláját fejezi ki. Betérve megcsodálhatjuk Európa harmadik legnagyobb templomi orgonáját, ezt a 9040 sípos hangszert. A mennyezeti mozaikon pedig keressük meg Szűz Máriát alföldi szűrben és szegedi papucsban!

Dóm tér

A tér pontosan ugyanakkora, mint a velencei Szent Márk tér. A Nemzeti Emlékcsarnokot árkádjai alatt pillanthatjuk meg. A Szabadtéri Játékokat itt a Dóm téren rendezik minden évben.

Zenélő Óra

A Dóm közelében található Zenélő Óra. Ez a középkori egyetemek szimbóluma. Kis ablakaiban óránként egyetemi figurák bukkannak elő.

Új Zsinagóga

Szecessziós stílusban, a századfordulón épült az Új Zsinagóga. Belsejében a kék, arany és fehér színek tökéletes harmóniája tapasztalható meg. Mindez pedig olyan értékes anyagokból valósult meg, mint a jeruzsálemi márvány és a Nílus menti akácfa.

Elmerülés a szegedi fürdőkultúrában

A Tiszának köszönhetően Szeged már évszázadok óta fürdőváros. Az első gőzfürdő pedig 1843 óta működik. A fürdők gyönyörű környezete vagy épületei pedig ma is egyszerre nyújtanak látnivalót a szemnek és kikapcsolódást a léleknek.

Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő

Az Anna Fürdő eredetileg a Városi Gőzfürdő nevet viselte. 1896-ban épült. Vizének gyógyhatását csak 1937-ben ismerték fel. A világháborúk idején óvóhelyként is szolgált. 2004-ben teljes felújításon esett át, így ma egykori fényében, modern szolgáltatásokkal üzemel.

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

A fiatalok körében legnépszerűbb fürdő egy komplett víziváros. Rengeteg csúszdát próbálhatunk itt ki. Érdekessége, hogy a 30 méter magasból induló óriáscsúszda tetejéről lélegzetelállító panoráma nyílik a városra. Már csak ezért is érdemes csúszni egyet!

Partfürdő Strand és Kemping

Ha szeretnénk a Tiszában gyönyörködni, s közben meleg gyógyvizes medencékben lazítani, az Újszegedi Partfürdőt ne hagyjuk ki. Óriási nyárfák, sportolási lehetőség s büfék várják a vendégeket ebben a csodás környezetben.

Összefoglalva: Szeged látnivalói kimeríthetetlenek. A város bővelkedik családbarát lehetőségekben, kulturális látványosságokban, s fürdőkultúrájában élmény és kultúra is összekapcsolódik. Érdemes tehát ellátogatni a városba és élni ezekkel a lehetőségekkel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*