/Szeged óvodái

Szeged óvodái

Az óvodák fő feladata, hogy felkészítse a gyermekeket az iskolai életre. Nem véletlen, hogy hazánk harmadik legnépesebb városában ennyi lehetőségük van a szülőknek megtalálni a megfelelő intézményt. De vajon mik közül lehet válogatni? Cikkünkben bemutatjuk Szeged óvodáit. 

Szeged óvodái 

Szegeden több belvárosi és külvárosi ovi található, amiket most be is mutatunk. 

Gyertyámos Utcai Óvoda 

Az intézmény a belváros szívében helyezkedik el, ám mégis távolt van a nagy forgalomtól, így a kicsik nyugodt környezetben tölthetik el az ovis éveiket. Az itt dolgozók nagyon büszkék a saját kis parkjukra, amit az udvaron alakítottak ki. Számos játék, homokozó és fejlesztő apróság segít a kicsiknek a mindennapi életben. A 102 férőhelyes oviban 4 galéria szolgáltat kényelmet nekik, ráadásul minden csoportszobához külön fürdőszoba és öltözködő is tartozik. A mozgásukat a tornateremben fejlesztik, ahol mindenféle különféle módszerekkel sajátítják el a szükséges dolgokat.  

A céljuk a gyermekek nevelése, mindezt úgy, hogy érzelmileg gazdagok legyenek, érdeklődjenek a világ iránt, illetve tájékozottak legyenek a környezetükben található dolgokkal kapcsolatban. Az ide járó kicsik elfogadóak és pozitív személyiségek lesznek, akik megállják a helyüket a mindennapi életben.  

Hajnóczy Utcai Óvoda 

A Hajnóczy ovi szintén a belvárosban található, amelyet lakóházak és földszinten családi házak vesznek körül. A zárt udvaros intézményben csodálatos fák és virágok teszik színesebbé az bent tartózkodást. A tiszta levegő ugyanis rendkívül fontos, hogy egészséges és nyugodt környezetben fejlődhessenek.  

Az udvaron fészekhinta, mászóka, mászófal, kosárpalánk, de még csúszda és fedett focipálya is található. A sokféle eszköz mellett azonban a csoportszobában is fejleszthetik a mozgásukat, ahol trambulin, egyensúlyozó tölcsér, illetve különféle labdák segítenek nekik. Céljuk, hogy a fiatalok megismerhessék a várost, a nevezetességeket, a helyi szokásokat, tisztában legyenek az itteni hungarikumokkal és persze, hogy ismerjék a népdalokat. Ezeknek mind hasznát tudják majd venni az általános iskolai életükben.  

Mars Téri Óvoda 

A város minden pontjáról megközelíthető Mars Téri ovi egy mesés környezetben található épület. A csendes és nyugodt terület lehetőséget ad arra, hogy az ovisok egészséges körülmények között fejlődhessenek. Az alapelv a szeretetteljes és biztonságos csoportok megteremtése. Aki ide jár, az egy barátságos és igazán kellemes hangulatú intézménybe érkezik meg minden nap. Itt Folyamatos élményekben lehet részük, amely jó hatással van a fejlődésükre.  

A 96 férőhelyes ovi mindent biztosít a gyermekek számára. Ide tartozik a tágas és világos, stílusosan berendezett csoportszoba, a rengeteg játék, illetve felszerelés, amely minden nap rendelkezésükre áll. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásfejlesztésre is, amit az óvoda udvarán is megtehetnek.  

Nem csoda tehát, hogy Szeged óvodái ilyen sokrétűek. Ennek köszönhetően találja meg minden szülő azt az intézményt, ahová minden nap szívesen viszi el a gyermekét.